Centret Aktiviteter Arkiv Museum Bibliotek Konst Aktivitetskalender Sponsorer Nyhetsarkiv

Du är här: Start » Nyhetsarkiv

 
 
 
Centrets nyhetsarkiv

I denna sektion kommer du att finna tidigare publicerade uppgifter om kulturella aktiviteter som arrangerats eller medarrangerats av GKC, läsa ev. artiklar, presentationer och kommentarer om dessa och även finna viktiga dokument som berör GKC. Besök gärna denna sektion ofta för att hålla dig informerad.

 
Jacob Jonas Björnståhl. I Grekland för 235 år sedan
2014-07-08 publicerad av GKC
Det var under våren 1779 när Jacob Jonas Björnståhl, (Professor i Lund, forskningsresande och tidig arkeolog) anlände med båt från Konstantinopel, i hamnen i Volos »
Upprop för Grekland
2013-10-17 publicerad av GKC
Upprop för Grekland. ”Åtstramningspolitiken måste stoppas innan det är för sent”. EU:s sparkrav på det krisdrabbade Grekland förvärrar situationen i ett land där arbetslöshet och fattigdom redan breder ut sig. Sverige har en historia av solidaritet med Grekland, och nu är tid att höja rösten och visa solidaritet, skriver 22 representanter för kultur och samhälle »
Mer än 370 år Greker i Sverige!
2012-10-30 publicerad av GKC
Året var 1642. Det var under drottnings Christinas tid. Ett stort antal greker fanns i Sverige och vandrade runt i Sverige och samlade pengar för att betala lösen och befria fängslade greker ur ottomansk fångenskap »
En konstnär till minne - Bertil Kumlien har avlidit
2012-10-04 publicerad av GKC
En av Roslagens – ja, kanske en av vår samtids största och mest kända konstnärer är död. Listan över vad han gjort är oändlig. Här några mer kända och okända sidor; Bertil har illustrerat skrifter om Stockholm, bruksmiljöer och företagshistoria »

För 500 år sedan - Resande från Peloponnesos till Sverige, via Skottland?
2012-09-29 publicerad av GKC
Den 29 september 1512 och enligt bevarade uppgifter, anlände till Stockholm, en större grupp människor som man kallade för ”Tattare”. De kom ursprungligen från ett okänt mytisk land som de kallade för «Lilla Egypten» »

För 325 år sedan...
2012-09-26 publicerad av GKC
Den svenske legosoldaten och fältmarskalk, Otto Wilhelm von Köningsmarck var ledare för en venetiansk arme som belägrade Akropolis. Medvetet riktades kanoner mot Parthenon där enligt information hade de belägrade turkarna sitt krutförråd »
För 285 år sedan - Greker i Sverige
2012-09-12 publicerad av GKC
Den första grekiska “invandraren” i nutid återvänder från Sverige till sina hemtrakter. Det var Anastasis Dimosticos. Han föddes i Adrianopel (dagens Edirne), i Thrakien. Han tjänstgjorde som drabant för kung Karl XII »
Ansiktslyft för vår hemsida
2012-05-31 publicerad av GKC
Grekiskt Kulturcentrum i Sverige lanserar idag en ny, modernare hemsida. Tack vare ett förnyat grafiskt gränssnitt och relevantare informationsflöden är den nya sidan snabb, smidig och enkel att använda »
Grekiskt Kulturcentrum
Ropstenslingan 11B, 115 42 Stockholm

Hemsidan är en produktion av Red Maple Company
All rights reserved © Grekiskt Kulturcentrum 2012