Centret Aktiviteter Arkiv Museum Bibliotek Konst Aktivitetskalender Sponsorer Nyhetsarkiv
Start
 
Aktuella kulturaktiviteter

 

Grekiskt Kulturcentrum
 
Kulturtidsskriften ”Pergament”

Välkommen till Grekiskt Kulturcentrum (GKC)
som är en fristående svensk kulturinstitution, som bidrar till att berika Sveriges kulturella mångfald. Här finns det flera starka exempel på inslag som har blivit en del av vår kultur i dess mångskiftande etnicitet och som är en viktig del av integrationsutvecklingen »

Centret ger ut kulturtidsskriften ”Pergament”. Tidskriften har den svensk-grekiska kulturen och de diakrona svensk-grekiska relationerna i fokus och innehåller artiklar, teckningar och information om och av greker i Norden. Beställ eller ladda ner tidskriften genom vår hemsida »
Centrets nyheter

Jacob Jonas Björnståhl. I Grekland för 235 år sedan
2014-07-08 publicerad av GKC
Det var under våren 1779 när Jacob Jonas Björnståhl, (Professor i Lund, forskningsresande och tidig arkeolog) anlände med båt från Konstantinopel, i hamnen i Volos »

Upprop för Grekland
2013-10-17 publicerad av GKC
Upprop för Grekland. ”Åtstramningspolitiken måste stoppas innan det är för sent”. EU:s sparkrav på det krisdrabbade Grekland förvärrar situationen i ett land där arbetslöshet och fattigdom redan breder ut sig. Sverige har en historia av solidaritet med Grekland, och nu är tid att höja rösten och visa solidaritet, skriver 22 representanter för kultur och samhälle »

Mer än 370 år Greker i Sverige!
2012-10-30 publicerad av GKC
Året var 1642. Det var under drottnings Christinas tid. Ett stort antal greker fanns i Sverige och vandrade runt i Sverige och samlade pengar för att betala lösen och befria fängslade greker ur ottomansk fångenskap »

En konstnär till minne - Bertil Kumlien har avlidit
2012-10-04 publicerad av GKC
En av Roslagens – ja, kanske en av vår samtids största och mest kända konstnärer är död. Listan över vad han gjort är oändlig. Här några mer kända och okända sidor; Bertil har illustrerat skrifter om Stockholm, bruksmiljöer och företagshistoria »

 
Sponsorer


Om du eller ditt företag är intresserade av att sponsra centrets verksamhet ber vi dig kontakta oss för att se över möjligheten om hur just du kan hjälpa »

Grekiskt Kulturcentrum
Ropstenslingan 11B, 115 42 Stockholm

Hemsidan är en produktion av Red Maple Company
All rights reserved © Grekiskt Kulturcentrum 2012